Zo garneer je een Gin & Tonic

Net als wijn bepaalde smaken in een gerecht naar boven brengt, kan de garnituur in jouw gin & tonic bepaalde smaken beter naar voren laten komen. Hiernaast wordt de garnituur vaak gebruikt om de gin & tonic visueel op te leuken.

De onderstaande lijst bevat een overzicht van welke garnituren er zoal gebruikt worden en met welke gin soorten deze te gebruiken zijn.

 

Steranijs

Steranijs wordt gemalen of in zijn geheel als garnituur gebruikt. Steranijs heeft een sterke anijsgeur en geeft diezelfde pittige en kruidige smaak af aan jouw gin & tonic.

Smaak: intens, kruidig
Hoeveelheid: één steranijs per glas
Te Combineren met: kruidige of citrus gin soorten

Jeneverbes

De jeneverbes kan in combinatie met alle soorten gin worden gebruikt. De jeneverbes is eigenlijk geen bes. Het is het gedroogde, rijpe katje dat groeit uit de bloem van de jeneverbesstruik of -boom.

Smaak: kruidig, houtachtig, verfrissend en iets bitter
Hoeveelheid: één tot vier bessen per glas
Te Combineren met: alle soorten gin

Zoethout

In zoethout zit een zoetstof die 50 keer zo zoet is als suiker, maar geen nadelige effecten heeft op je gebit. Zoethout verzacht hiernaast het mondgevoel.

Smaak: zoet, houtig
Te combineren met: alle gin soorten
Hoeveelheid: één stokje per glas

Citrusschil

De schillen van citroenen, sinaasappels en limoenen zitten vol essentiële oliën, antioxidanten en vitamines die goed zijn voor de gezondheid. Daarnaast geeft de schil een citrus-achtige smaak af aan jouw gin & tonic.

Smaak: zoet-zuur
Hoeveelheid: één tot vier schillen per glas
Te Combineren met: alle gin soorten

Kaneel

Kaneel zorgt voor een zoet citruscontrast in jouw gin & tonic.

Smaak: zoet, kruidig
Hoeveelheid: één stokje per glas
Te Combineren met: florale of zoete gin

Roze peper

De roze peper is eigenlijk een roze bes, ook al doet de naam vermoeden dat het om peper gaat.

Smaak: milde, zoete smaak
Hoeveelheid: twee tot drie bessen per glas
Te Combineren met: florale of zoete gin

Hibiscus

De hibiscus bloem komt van nature voor in mediterrane, subtropische en tropische gebieden over de hele wereld. Het bevat veel vitamine C en staat bekend om zijn vochtafdrijvende eigenschappen.

Smaak: zoet-zuur
Hoeveelheid: drie tot vier blaadjes per glas
Te Combineren met: florale gin

Kardemom

Kardemom heeft een frisse, bloemige smaak met een warm, krachtig en pikant aroma. Voeg kardemom toe aan je gin & tonic om een extra boost te geven.

Smaak: kruidig
Hoeveelheid: een aantal pitten per glas
Te Combineren met: Kruidige gin soorten

Korianderzaad

Korianderzaden zijn hele kleine, gedroogde vruchtjes van de korianderplant. De zaden staan als gemalen variant ook wel bekend onder de naam ”ketoembar”.

Smaak: kruidig, citrusachtig
Hoeveelheid: enkele zaden per glas
Te Combineren met: alle gin soorten

Je gin-tonic perfectioneren? Bekijk onze uitgebreide guide voor alle tips & tricks.