Een Gin & Tonic proeverij met deze 3 proefpakketten

De wereld van Gin & Tonic is groter dan de meeste mensen verwachten. Veel horeca bezoekers weten de ‘blauwe fles’ van Bombay Sapphire te noemen, maar daar houdt het dan vaak ook op.

Het enorme aanbod van gin maakt het moeilijk om de juiste keuze te maken. We snappen goed dat je als gin enthousiast niet goed weet waar je moet beginnen.

Online zijn er verschillende aanbieders van gin-tonic proeverijen. Met de onderstaande tips ontdek je verschillende manieren om de wereld van Gin en Tonic te ontdekken.

Hoeveel gin-tonic’s wil je proeven?

0 Prijsindicatie €0


1. PREMIUM GIN & TONIC PAKKET

Een proeverij van vier Gin & Tonics. Ontdek je favoriete Gin & Tonic combinatie en leer de verschillen te onderscheiden. Met dit pakket kan je thuis gaan experimenteren. Proef en ontdek je favoriet.

Wil je het pakket cadeau geven? Dan kun je het pakket gratis personaliseren door een persoonlijk bericht toe te voegen. De inhoud van dit pakket bevat onder andere:


2. DRIFTWOOD DIGITAL DISTILLERY EXPERIENCE BOX

Alles wat je nodig hebt om een digitale distilleerderij te proeven, zit hier in de doos! Je ontvangt vier Driftwood-gins om te proberen, proefglazen, pipetten, vier tonic-waters, garnering en zelfs een met Driftwood versierd gin-tonic-glas. Wat dit echter anders maakt, is dat je in de doos je ticket voor een online interactieve ervaring vindt.


3. DO YOU GIN

Maak je eigen botanical gin. Met deze geschenkset kan je met 10 verschillende kruiden en originele recepten je eigen smaak gin maken.

  • 12 buisjes met 10 verschillende hoge kwaliteit Botanicals – kruiden om de lekkerste gin te maken
  • 2 flessen om de gin in te maken met labels
  • Een trechter met filter
  • Drie originele recepten (in het Engels), maar je kan alles proberen


Alternatieven?

Naast de bovenstaande pakketten zijn er uiteraard meer manieren om te beginnen met het experimenteren. Zo kan je bijvoorbeeld een fysieke tasting doen of zelf langs de slijterij gaan. Wist je dat je tegenwoordig zelfs online een proeverij kan houden?

Slijterij

Uiteraard kan je een locale slijterij inwandelen en een aantal mooie flessen uit het schap selecteren. Een fles ‘normale’ gin varieert in prijs tussen de €10 en €60. Wanneer je verschillende gin-tonic’s wilt vergelijken kunnen de kosten al snel oplopen.

Sommige slijterijen bieden namelijk gin miniaturen aan. Een gin miniatuur is een normale fles maar dan in een klein formaat van meestal rond de 50 milliliter. Dit is precies genoeg om een enkele gin-tonic te bereiden. Genoeg dus om erachter of de smaak je bevalt!

Fysieke tasting

Samen met wat vrienden een avondje gin-tonic proeven? In onze eigen hoofdstad is een restaurant waar dat kan! Barca in Amsterdam biedt een gin-tonic tasting aan waarbij je door middel van een interactieve workshop leert over Gin en Tonic.

De bartender neemt je mee in de verschillende soorten gin en leert je de juiste combinaties te maken. Uiteraard maak je tot slot je eigen favoriete Gin & Tonic om lekker op te drinken. Het is een leuke en interactieve workshop met een ervaren bartender. De perfecte groepsactiviteit voor een dagje uit in Amsterdam, een verjaardag of een vrijgezellenfeestje. Helaas is het Barca momenteel tijdelijk gesloten in verband met corona.


Ben je geslaagd? Ga aan de slag met je favoriete gin!